Людина-мураха (2015)

Ant-Man

Світ Marvel став одним з найбільш культових у сучасному кінематографі. Зрозуміло, що на кожен фільм з цієї серії чекають мільйони. Так сталося і з "Людиною-Мурахою" Пейтона Ріда. Стрічка фактично провалилася у прокаті, отримала чимало негативних рецензій, її назвали найбільш нудною та слабкою. Втім, "Людину-Мураху" варто дивитися і, не зважаючи на посередній сценарій та передбачуваний сюжет, це вельми глибокий фільм.

Фільм Marvel почав планувати ще у 1980 році. Перша поява "Людини-Мурахи" у коміксах датується 1962 роком.

Зав’язка картини починається з того, що злодій Скотт Ленг пробирається у дім професора Генка Піма. У сейфі останнього він знаходить костюм, який здатен зменшити його до розмірів комахи. Професор розповідає Скотту про свого учня, який може знищити світ за допомогою технології зменшення, і просить його допомогти зруйнувати злісний план.

Стрічка змусить посміятися. Напевно, саме численні жарти відволікають увагу від банального розвитку подій. Наприклад, без зауваження про катарсис від Скотта після діалогу Генка Піма і Хоуп на сцену можна було би дивитися хіба з жалістю. Додають "родзинку" картині кумедні друзі "Людини-Мурахи".

Головним плюсом картини є, звісно, головний герой. Скотт Ленг (Пол Радд) відсидів у в’язниці за крадіжку (хоча, звісно, він не хотів нічого поганого і пішов на злочин заради добра), а,повернувшись на волю, опинився у світі, де йому не довіряють навіть продавати морозиво. Нам дуже шкода цього славного хлопця, який сумує за донечкою, тому ми спостерігаємо за тим, як він спершу отримує шанс на те, аби стати героєм, а потім рятує всіх. "Людина-мураха" показує, що кожен здатен на подвиг. Головне – це добре серце і відвага.

8 з 10 (За те, що добро перемагає зло.)

multikino.com