Елітне суспільство (2013)

The Bling Ring

Скажу відверто, після "Труднощів перекладу" від Софії Копполи, а точніше від кожного її фільму всі очікують чогось особливого. Вона вразила всіх сміливим режисерським ходом в "Марії-Антуанетті", пізніше автобіографічною відвертістю у фільмі "Десь". А зараз..."Елітне суспільство".

Нашуміла прем'єра і нашуміла історія про пятьох підлітків, які захоплені яскравим життям зірок шоу-бізнесу. Більшість свого часу вони проводять на безкінечних вечірках у маєтках Лос-Анджелеса. Зачаровані світським життям зірок, вони попри все намагаються наблизитись до своєї мрії. Підлітки наважуються пробиратись у будинки відомих селебретіс, поки тих немає вдома. У будинках вони беруть все, що їм приглянулося - одяг, взуття, прикраси та гроші. На рахунку у кмітливих підлітків десять крадіжок зі зломом, а загальна вартість винесеного добра перевалює за три мільйони доларів.

Загалом, стрічка про модні бренди й тусовки а також про затрачені зусилля, аби цього досягнути, про підлітковий максималізм і його фатальні результати. Фільм непоганий хоча б самим сюжетом, адже ідея досить оригінальна. Коротше кажучи, стрічку варто переглянути, але, як на мене, нічого особливого. Від Копполи я чекала більшого.

Думка читачів Мультикіно:

"Фільм "Елітне суспільство" - це своєрідний соціальний протест проти дурних знаменитостей, стандартів суспільства. Крім того, головні герої - це прототипи кожної людини. Їхній вчинок - не злочин, а своєрідна боротьба проти сучасних голлівудських стандартів , які калічать психіку молоді, а саме: марнотратства, наркотиків тощо." (Користувач: Лідія Малахай).