Гравітація (2013)

Gravity

За "Гравітацію" Альфонсо Куарону варто аплодувати стоячи. Він створив оду людському виживанню. Навіть гасло стрічки "Не відпускай!" говорить само за себе.

90-то хвилинна фантастична драма "Гравітація" - це саме той фільм, який вам варто подивитись, коли починається депресія. Якось одразу всі ваші звичайні земні проблеми відходять на другий план і виникає бажання боротись за своє місце під сонцем.

За сюжетом, доктор Райан Стоун, блискучий фахівець у галузі медичного інжинірингу, відправляється у свою першу космічну місію. Роль доктора у стрічці зіграла Сандра Буллок. І варто сказати, вона зробила свою роботу на відмінно. Це саме той випадок, коли актор своєю грою створює все ідейне і духовне наповнення фільму. Вона викликає співпереживання до свого персонажа протягом всього перегляду. Мимоволі ловиш себе на тому, що тобі хочеться допомогти їй дотягнутися до тієї клятої кнопки "Пуск" в космічному кораблі.

В космос доктора Стоун відправляють під командуванням ветерана астронавтики Метта Ковальські (грає Джордж Клуні), для якого цей політ - останній перед відставкою. Але в час, здавалося б, рутинної роботи за бортом трапляється катастрофа. Шаттл знищений, а Стоун і Ковальські залишаються абсолютно одні; вони знаходяться в зв'язці один з одним, і все, що можуть, - це рухатися по орбіті в абсолютно чорному просторі без усякого зв'язку з Землею і будь-якої надії на порятунок.

Естетичну сторону "Гравітації" важко переоцінити. Стрічка для справжніх цінителів кіно як мистецтва. Чудові саундтреки, досконало підібрані діалоги і надзвичайно чарівні краєвиди космосу у поєднанні з роботою професіоналів, які працювали над фільмом дали свій результат: перші місця в топі прокатних рейтингів та любов глядачів.

Браво Альфонсо Куарон!