Більш ніж любов (2005)

Lot Like Love, A

Коли Гаррі зустрів Саллі, світ побачила одна з кращих романтичних комедій. Часи змінюються, і тепер час для зустрічі прийшов для Олівера і Емілі у новій романтичній комедії „A Lot Like Love” – „Більше ніж любов”. Фільм розповідає про розвиток стосунків молодих людей впродовж семи років. Олівер і Емілі вперше знайомляться у літаку з Лос Анджелеса у Нью-Йорк, а далі розходяться кожен своєю дорогою, випадково зустрічаючись раз на кілька років...а от чим все закінчиться, дивіться самі.

У даній картині надзвичайно гарно й докладно змальований особистий розвиток кожного з героїв. Зустрівшись, вони навіть не уявляють ким хочуть стати, при наступній зустрічі в кожного свої плани на життя, згодом в кожного з них ще інші пріоритети у житті. Змальовано все надзвичайно реалістично, тут немає типово голлівудської наївності типу герой починає власну справу і обов’язково йому все вдається, ні, у цьому фільмі є свої підйоми та упадки в яких Олівер та Емілі підтримують один одного. Звичайно ж не бракує й пари тупих жартів, але їх настільки мало, що за мінус картині це не вважається, радше це розбавляє пануючу атмосферу.

Актори впоралися з ролями на 100%. Ештон Катчер після блискучої гри у „Ефекті метелика” й тут демонструє хороші акторські здібності, а Аманда Пітт у фільмі просто розкрилась – її героїня зазнає найбільше змін, перетворюючись з „крутого” дівчиська в успішного фотографа - зіграно все просто бездоганно й максимально правдиво.

Картина залишає лише приємні враження, раджу її всім без обмежень, адже як не дивно залишаючись типово „попкорновим” фільмом „Більше ніж любов” є просто шаленим антидепресантом і заряджає позитивними емоціями на весь день. В підсумок процитую слова слова Гаррі Бернса – чоловік і жінка не можуть бути лише друзями, бо на дорозі завжди стоїть така складова як секс...

Alexx